Ciudad Juárez Mediapark

Ciudad Juárez Mediapark. How to intervene landmark polygon but in a state of semi-decay and neglect, and create safe public space within a city besieged by violence? Ovaloide stroke gives a rare front 360 degrees, which despite the current set of buildings manages to ignore the immediate context. Ungroup strategy and complementation Mediapark program, allows it to spread like a fan on the site, taking advantage of the continuous front of the property, and suggesting a possible model for future growth for the rest of PRONAF expanding the area of influence Mediapark, and allowing the project to have a constant compared to the context.

Ciudad Juárez Mediapark
In addition to raising as part of a necessary network of parks and library across the city, the project will be powered by new programs, the result of a strategy of social integration that goes beyond the design of architectural objects, ensuring that the bearing Mediapark a truly inclusive society.

Ciudad Juárez Mediapark
The devolution of the program, and help to extend and distribute it efficiently, the building made permeable, and connected to a subtraction from existing buildings, allowing a joint and passive recovery (without direct intervention) of the two buildings PRONAF original that still exist in the polygon. Simultaneous operations of addition and subtraction of building surfaces to potentiate the qualities of the place.
Ciudad Juárez Mediapark Section

The stretching of the building and sharing semiradial the project, which resembles a reversed panopticon, allows easy visual domain scheme, out and into the land, which is reminiscent of certain concepts dictatorial surveillance, but is re-contextualized in a paradoxical union with modern ideas of democracy, because the visual domain is performed by the visitors themselves, approaching a truly public sense of security.
Ciudad Juárez Mediapark

The great street-gallery-of-public but controlled, articulates the different parts of the program, and allows a constant flow of activities and balanced, while working as a transitional area within the premises. It is a planned and active movement, also used as rest area, leisure and tour, and thanks to stretch, allowing the entire Mediapark to work day and night, besides introducing real pieces of public space within the building. Pedestrian walkways and a bike path parallel to the line gallery, allowing freely through this shaded space, effectively connecting the project with the surrounding streets, and providing a truly public.

Country                  : Mexico
State                      : Chihuahua
City                        : Ciudad Juárez
Program               : Cultural CentreParkSkatepark
Construction year: 2011

1 comment:

  1. Credits:
    XIII Concurso Internacional de Arquitectura Arquine
    TEAM
    Eduardo Audirac
    Patrick López
    Augusto Arias
    Uziel Marrufo
    Rafael Ojeda

    link(s):
    www.voltarquitectos.com
    http://voltarquitectos.blogspot.com/

    ReplyDelete