Unilever Headquarters


Unilever Headquarters. The transformation of historic Unilever House involved preservation, conservation and restoration of the exterior fa├žade and key interior spaces, as well as the complete renovation, reconfiguration and modernization of the building interior. Occupying a prominent site on the Victoria Embankment overlooking the River Thames, the building was originally completed in 1932 and listed as a Grade II landmark structure in 1977. Extensive consultation was held with Unilever employees to develop a design to provide high-quality office space that responds to the company’s operational requirements while retaining important parts of the building to safeguard its historic character.

Public spaces are located at ground level, while meeting rooms and staff facilities are on the top floor of the building. In addition to receiving the AIA National Chapter Honor Award for Architecture, the Institute’s highest honor, this project was recognized with the City Heritage Award for Outstanding Excellence in the Renewal of Buildings and Conservation and the AIA New York Chapter Sustainable Design Award recognizing is achievements in energy efficiency and materials conservation and reuse.
 
Selected Awards:
AIA National Chapter Honor Award for Architecture (2008)
MIPIM Awards - Refurbished Office Buildings (2008)
ULI Award for Excellence: Europe (2008)









Type                      : Commercial - Office
Location               : 100 Victoria Embankment 
                                London, EC4P 4BQ 
                                United Kingdom
Building area       : 386000 sqft
Building status    : built in 2007
Site type              : urban
A project by         : Kohn Pedersen Fox Associates
Architecture, Interior, Urban Design

0 comments:

Post a Comment