Ribbon House in Rio Negro, Argentina

Linking distant lands, this time G2 Estudio was hired by two families from Tahiti- French Polynesia, partners in the adventure to create a holiday house in San Carlos de Bariloche - Patagonia Argentina, the one should have a wide integrated space for leisure and recreation, two master-rooms, two bedrooms for the children, and all the necessary equipment to a holiday house.

This way the house should be sufficiently dislocated in the footprint composition to ensure that each volume can achieve a particular frame of the breathtaking nature.

IDEA:
The initial idea comes from the juxtaposition of volumes, each containing different functions, on one hand the social life and in the others the private life. The morphology and materials used, were thought to achieve that the strong became in fragile, the solid in ethereal, the supported in support, the dynamic in static, and vice versa.

So the house is a search between the balance, juxtaposition, ribbon, viewing-point, vital tour, and hug.

ELEMENTS:
The sustained would be of steel-frame for the outer shells, partitions, panels, sun visors, which would be clad in wood from the area taking advantage of its warmth and lightness. For the roof panels and folded it, was used asphalt slate black color, creating color and texture contrasts.

The interiors are the result of the interpenetration of volumes compositional directions respecting convergences and materiality making a dramatic balance between the expression of forms, textures and visuals.

With Ribbon House G2 Estudio close a small cycle of evolution in the search for housing types, and launches into new spaces for these architectural exploration, arguing that every expression of architecture should be unique and unrepeatable as the users are.

Type: Residential - Single family residence

Location: San Carlos de Bariloche
Rio Negro
Argentina

Building status: built in 2010




A project by: G2 Estudio Arquitectura
Architecture

Photo Gallery of Ribbon House in Rio Negro, Argentina










Source: http://www.architizer.com

0 comments:

Post a Comment