Jeongok Prehistory Museum


Jeongok Prehistory Museum. The river, meandering through a landscape, a bridge stretched between two hills, a threshold a bridge over the abyss. We wanted to pay homage to the landscape of the water's edge that saw the first inhabitants of Korea, and recognize the beauty of the curve of the two hills, an echo of the meandering river. How to enhance this pre-existing form and its underground geological fault: digging the fault, let him speak to the history of the Earth by reducing the visual control of the project, to give expression to this fault, enshrining the building Inside the hill was dug and build reserves in the basement.
Jeongok Prehistory Museum
By revealing the abyss (and the sky too, since the edges of the pit), an inflection central building: the link between earth and heaven is staged in the dressing of a "skin changing", reflecting the cliff from below Thus prepared, the project appears as a bridge stretched between two hills, visible from far away from the highway.
The natural threshold that represents the fault, and the emotion that results will be used to make a symbolic threshold for access to the "prehistoric". Which will also access the "Prehistoric Park" Can we create paths, multiple paths through curves and hills of the project, because the paths, created by the animals that drink down to the river was already in the landscape of the "first men" ... "a vessel of the time" of abstract form and timeless: This is time travel! We wanted the public to experience living here, meeting with "early man" and be welcomed into a different world of everyday experience, closer to the landscape than the building.
Jeongok Prehistory Museum
Paleolithic men did not live like us in the midst of spaces constructed standardized. They evolved in landscapes, forests, floodplains, deltas wet they knew all the intricacies. The rocks and bare earth were their daily lives, as familiar as the land of our homes. The physical and intellectual experience through a course, but also by the break with conventional forms of referents, the appeal of abstract forms and timeless for: let him speak the geography of the place outside the facility let him speak to the museum inside outside a threshold, a bridge over the precipice Internally, the project seems entirely made of the same material, and first archaic, and as fashioned from the soil of the hill.

"Development chasm" and shell shimmering metallic double skin punctures variable, undulating, and soft, almost organic appearance of the facade is changing as the skin of a reptile glass more or less depending on the location, fluctuating following the light, it becomes steel mirror underside, reflecting the image of the great fault. The museum, "door" access to Prehistoric Park: From the highway, the museum seems like a strange and timeless volume, gently sparkling, "tense" between two hills. Around, the landscape is restored, cleansed of encroachments and restored to its original identity of the natural environment of the river bank. The car disappeared under the trees to the east of the site. The site replanted finds its pristine A walk along the fault condition puts the visitor. As early humans, it progresses along the bend in the middle of wild grasses. The rift is widening, and with it, the suspense ... the approach, the museum appears, then set into the hillside in its underside stainless steel mirror, the reflection of the gulf suddenly unveiled, and finally the gap itself, that it will cross over a bridge. Crossing the abyss, you reach the entrance to the museum and the single "Prehistorik park. In the museum, a circuit loop that extends into the park Prehistorik: At the top of the stairs, an open space directly distributes, reception, access to museum and exhibition, cafeteria and room conference, educational activities and multimedia lab. The visitor moves around the loop event spaces project: exhibition and conference hall. Back in the distribution space he can return to the store or in the museum ... The spaces of educational activities and media are open and activities can be observed by visitors, encouraging them to participate. Imagined spaces as landscapes: the first men did not live in "rooms" but in open spaces. Inhabitants of the banks of the river, they roamed freely meandering landscape.
Jeongok Prehistory Museum
Flow paths are born structuring the scene. Inside the museum, its scenic runs are designed to image, like a landscape. The flow guide no one theme to another, the paths meet, free range, the possible returns. An envelope "servant" which frees the space: The walls of varying thickness include all services necessary for the life of the building and the museum structure, fluid, ventilation, and electricity, lighting and audio equipment, but also showcases museum , reserves educational bar, public sanitary and technical facilities. The walls are continuous from floor to ceiling. The networks can be developed, according to the needs all around the building. Light and views of the landscape: The envelope dims the light like a fishnet. The double wall glazing and shading includes perforated metal and can fully control the heat exchange building in winter and summer.
Jeongok Prehistory Museum Interior
The natural light is adjustable to the application as required staging scenic. Spaces embedded in the hill are lit naturally by "light cones" At the zenith of the cafeteria and the central area home, panoramic windows open onto the landscape design: - The intention: to share the emotion of the paleontologist who discovered the soft ground of a cave, the traces of bare feet of a child - a set design that can grow with the advancement of research - The project offers "scenic scalable tools" to combine together: the walls "images" to texts, plans, drawings and films. "walls servants" which will incorporate the windows as and when new discoveries. soil malleable recomposable white clay to reconstruct archaeological sites and find the emotion of the "discoverer of site" and "columns servants" to make the landscape and move from one place or era to another.

Depending on their position, they bring light, serve to support projection or installation ... They are freely arranged in "islands" forming micro-themed areas in the path of ground power supplies and video regularly distributed in the ceiling - the sequences: the presentation on the Paleolithic site Jeongok: human evolution from the Paleolithic era to the prehistoric times are scattered in the archipelago "column for" the large installation recreating a site 'archaeological excavation: it is visible from the entrance and serves as a call, but discovers the full end of term. - The scenic common areas: the multimedia interactive open access is common to the exhibition and the museum's "precipitous doms" transparent windows facing the empty can see the gulf from the balcony on the gulf where one yawning before going to the museum spaces and the outdoor gazebo at the top of the hill (Prehistoric Park). This walk outside in the Prehistoric Park also forms a loop circuit where you can go through the reception area and central A workshop on "Multimedia-lab". 

The workshop is equipped as a museum space, a floor model for learning archaeological techniques, walls for projections, but also for workshops patterned walls of rock paintings and the floor strewn with large stone where the 'we sit for the workshops of "flint" Multimedia-lab is located in continuity of the cafeteria because it can operate in either group activity or as an "internet cafe archaeological" The internal functions of the museum and deliveries : Administration and Office of researchers, the rest room staff, are located along the exhibition spaces, hard at work preparing the new exhibits.Reserves and collections not on display, local maintenance are located in the showroom, and served by a hoist from the top of the movement "Prehistorik park Thus the organization of the building takes advantage of dual-access made possible by the situation in slope: low public and delivery of high Hill, out of the public visiting hours.

Type                      : Cultural - Museum
Location               : Gyeonggi governement 
                                Jeongok 
                                Korea, Republic of
Building status    : built in 2010
Site size              : 72600 m2
Building area      : 6700 m2

0 comments:

Post a Comment